Dianalund Centret

SJ Børster

SJ Børster

Torvet 30B
4293 Dianalund
Telefon: 30 53 94 60

Steen Jensen der er ejer af SJ Børster holder det gamle håndværk i hævd. Han har lært at binde børster af sin far, som var børstenbinder i Nordsjælland. I mange år var børsterne lagt væk, men for nogle år siden genoptog han børstenbinderiet og åbnede i 2018 han sin første butik i Dianalund.

Steen Jensen, der flyttede til Dianalund for 15 år siden, har haft et arbejdsliv som metalhandler, men da han gik på pension, fandt han børstenbinderiet frem igen. Han er godt klar over, at hans børster er betydeligt dyrere end dem, man kan finde i supermarkeder og hos isenkræmmere.

Holdbare børster af naturmaterialer

Han påpeger dog, at hans håndbundne opvaskebørster kan holde i to-tre år. Derudover bruger han naturmaterialer, og i en tid, hvor der tales meget om plastikforurening, tænker han, at det vil tiltale mange.

Udvalget af børster er stort. Steen Jensen skønner selv, at han i sit sortiment har omkring 50 forskellige børster, pensler og koste. Til håret, til skægget, til gulvet, til radiatoren, til trappen, til støvet, til opvasken, til baljen og til bagværket. Alt er bundet med kobbertråd på skafter af bøgetræ, og børsterne er hår fra svin, vildsvin, heste, geder og grævlinger – foruden naturfibre.

Åbningstider
Mandag Efter aftale
Tirsdag Efter aftale
Onsdag Efter aftale
Torsdag Efter aftale
Fredag Efter aftale
Lørdag Efter aftale
Søndag Lukket