Dianalund Centret

Bedemand Berner i en tid med Coronavirus

Udgivet den 8. juni 2020

Det har også for bedemændende været en vanskelig tid med corona, hvor det at møde de pårørende med udstrakt hånd nu ikke var muligt. Noget der for Claus og hans kollaegaer har været det mest naturlige. Det har ligeledes været svært at se pårørende, der ikke har haft kontakt til afdøde i den sidste tid grundet isolation, og man så som bedemand kommer modtager med mundbind og handsker på. Claus Berner fortæller det har været lidt som at være med i en film.

Der har undervejs også på dette område været skiftende udmeldinger i forhold til hvad og hvor meget, man skulle have på og hvornår. Der skulle hele tiden være overvejelse om, hvordan man passede bedst på sig selv uden, at det kom til at virke for afskrækkende. 

Da Danmark blev lukket ned

Da udbruddet kom og Danmark blev lukket ned valgte Claus, at fordele alle personaler ud på hver deres afdeling, så der var god afstand og risikoen for at smitte hinanden dermed blev mindsket. Hvis en blev smittet skulle alle hos Bedemand Berner være i 14 dages karantæne, hvilket ville lukke firmaet i den periode.

Claus mener efterhånden der fundet et leje, hvor alle stadig passer på og tager deres forholdsregler, men hvor det også er sådan, at der bliver hilst med albuerne, hvis man har lyst mens de blå dragter er pakket væk. Her finder man kun mundbind, handsker og masser af håndsprit frem. Og så glæder Claus sig selvfølgelig også til forhåbentlig snart at få en normal hverdag igen. 

Del denne side