Dianalund Centret

Filadelfia og Super Brugsen har et samarbejde

Udgivet den 16. november 2019

Epilepsihospitalet Filadelfia modtager fra hele landet patienter med epilepsi. Nogle af disse patienter har udfordringer med at leve op til de krav, der er på arbejdsmarkedet på grund af epilepsien.

Derfor er der brug for undersøgelser på højt specialiseret niveau for at man kan vurdere, hvilke muligheder der er for at patienterne kan fastholde et arbejde eller vende tilbage til arbejdsmarkedet. Nogle patienter har brug for at få afdækket, hvor meget de kan holde til, og hvor trætte de bliver i forbindelse med arbejdsopgaver.

Hvor meget påvirker epilepsien almindelige arbejdsopgaver

En del af udredningen handler om at finde ud af, hvilken betydning epilepsien har, når de udfører arbejdsopgaver på et almindeligt job. 

– Her har Super Brugsen mødt os med en formidabel velvilje. De har stillet sig til rådighed med arbejdsopgaver, som patienterne udfører, siger ledende ergoterapeut Conny Merete Olsen fra Filadelfia.

Ledende ergoterapeut Conny Merete Olsen

– Hver gang vi møder op i butikken, møder vi altid venligt, smilende og imødekommende personale, som står til rådighed med deres kompetencer til instruktion i arbejdsopgaverne. Medarbejderne hjælper vores patienter og skaber trygge rammer for forløbet, fortsætter Conny Merete Olsen. 

Opgaverne består i at sætte varer på plads på hylderne i butikken. Det lyder umiddelbart, som en enkel opgave, men den kan være ganske vanskelig for nogle patienter, som kan have en bred vifte af udfordringer som fx svær udtrætning. En ergoterapeut er tilstede under hele forløbet og noterer sig sine observationer. De bliver så siden brugt i de anbefalinger, som Filadelfia giver til patienten. 

Afgørende for kvaliteten

Muligheden for at foretage observationer på en rigtig arbejdsplads er afgørende for kvaliteten af undersøgelsen, og dermed for at borgerens videre proces i for eksempel jobmæssig sammenhæng kan blive så god og skånsom som mulig.

Skrevet af Lene Løvschall

Del denne side