Dianalund Centret

Husk den gratis influenzavaccination på apoteket

Udgivet den 28. september 2021

Fra fredag den 1. oktober slår Stenlille og Dianalund Apotek dørene op for gratis vaccination mod influenza. Den er i første omgang forbeholdt alle, der er fyldt 65 år, gravide i 2. og 3. trimester samt personer med visse typer kroniske sygdomme. 

Influenzasæsonen står for døren, og nu er det igen tid til at få det årlige stik. Det er vigtigt at blive vaccineret hvert år, da influenzavirus hele tiden forandrer sig. Den nye vaccine er tilpasset dette års variant af virus. 

Ingen tidsbestilling

Man kan komme forbi apoteket i hele åbningstiden og få et stik uden tidsbestilling. Apoteket har uddannet 5 medarbejdere til vaccinatører. Sidste år vaccinerede vi ca. 750 personer.

Ud over ældre og gravide kan alle, der lider af kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes, få vaccinationen gratis på apoteket. Også sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere opfordres til at få et stik. Som noget nyt i år opfordrer man desuden at få børn i alderen 2-6 år vaccineret. 

Gratis for risikogrupperne

Tilhører man ikke en af risikogrupperne, koster en vaccination 187 kr., og man må vente til den 23. oktober. Myndighederne har besluttet, at vi herhjemme sørger for at vaccinere de særligt udsatte først og anbefaler på det kraftigste alle i risikogrupperne at blive vaccineret. I år har staten også købt ekstra meget ind af vaccinen. 

Tilbuddet om gratis vaccination løber frem til 15. januar 2022.

Artikelbillede: Billede af Angelo Esslinger fra Pixabay

Del denne side